sepolia logo

Διαβάζουμε στις τελευταίες αποφάσεις του συμβουλίου της 4ης δημοτικής κοινότητας, το εξής ακατανόητο κατ' αρχήν:

«θέμα που αφορά διατύπωση απόψεων επί της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε ιδιοκτησίες, κείμενες επί των οδών Στρ. Δαγκλή, Ρικάκη, Αγ. Δημητρίου Όπλων (Ο.Τ.148 περ. 92, 4η Δ.Κ.)»
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4ΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Ε Ι Σ Η Γ Ε Ι Τ Α Ι  Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Να διερευνηθεί η δυνατότητα διατήρησης του κοινόχρηστου χαρακτήρα του ακινήτου μέσω άλλης διαδικασίας π.χ. μέσω εξαγοράς».

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ιδιοκτησίες που περιγράφονται αφορούν στον χώρο που είναι τώρα σε λειτουργία το ΚΤΕΛ Λιοσίων. Και το θέμα τέθηκε σε συζήτηση επειδή ακριβώς χάθηκε η δυνατότητα απαλλοτρίωσης του χώρου, για τον οποίο μετά την επικείμενη μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ, οι κάτοικοι διεκδικούν να γίνει χώρος πρασίνου και να αποδοθεί σε αυτούς. Φυσικά η εξαγορά, της οποίας πιθανόν θα εξεταστεί η δυνατότητα τώρα, θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα στον Δήμο Αθηναίων.

Και κλείνουμε με αυτήν την σύντομη παρένθεση και αφού διευκρινήσουμε ότι το συμβούλιο της κοινότητας στην τελευταία συνεδρίασή του στις 25/1, δεν συζήτησε άλλα θέματα παρά μόνο παρατάσεις ωραρίου μουσικής και χορήγηση θέσεων στάθμευσης, προχωράμε στην καταγραφή του πραγματικού έργου των νεοδημοκρατικών στελεχών στην 4η δημοτική κοινότητα, το οποίο σας αφήνουμε να το αξιολογήσετε μόνοι σας.

13/1 έφαγαν αγριογούρουνο κάπου στην Ριζούπολη, οι Γιώργος Ρωμανέας, Γιώργος Λεύκοβιτς, Σάκης Κολλάτος, Χρήστος Τεντόμας, αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Βλάχος κ.α.

16/1 κοπή πίτας 6ης δημοτικής κοινότητας: παρέστησαν Γεώργιος Ρωμανέας, Γεώργιος Βλάχος, κ.α.

19/1 γιορτή Αθανασίου Πλεύρη : παραβρέθηκε ο Γιώργος Ρωμανέας κ.α.

21/1 κοπή πίτας της λέσχης Φιλίας Σεπολίων, της οποίας είναι πρόεδρος ο συμπαθέστατος Γιώργος Γαλανάκης:  Παρόντες ο υπουργός Υγείας κος Θάνος Πλεύρης.η Αντιδήμαρχος Κοιν.Αλληλεγγύης κα Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κος Χρήστος Τεντόμας , η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Μελίνα Δασκαλάκη και ο Αντιδήμαρχος Δια Βίου Μάθησης κος Νικόλαος Βαφειάδης.

22/1 ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ρωμανέας παρέστη στις εξής εκδηλώσεις: βράβευση αθλητών ΑΣ Αριστίων, κοπή πίτας α δημοτικής κοινότητας, γιορτή Τρίτων και στο κατηχητικό σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Κολωνού

26/1 κοπή πίτας Λέσχης Φιλίας Κολοκυνθούς της οποίας πρόεδρος είναι ο Αν. Μοναστηριώτης. Παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός παιδείας Συρίγος, η αντιδήμαρχος Κατερίνα Γαγκάκη, η γραμματέας δημ. συμβουλίου Πόπη Γιαννοπούλου, η δημ. σύμβουλος Μπέη Ρωξάνη (ΚΙΝΑΛ), η πρόεδρος ΚΥΑΔΑ Δασκαλάκη, 

30/1 κοπή πίτας Λέσχης Φιλίας Ακαδημίας Πλάτωνος με  πρόεδρο την κοινοτική σύμβουλο Μαρίνα Σταμάτη. Παρόντες ήταν, ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης Αθανάσιος,ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κος Χρήστος Τεντόμας ,ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικού Τομέα κος Βλάχος Γεώργιος, η Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κα Μελίνα Δασκαλάκη ,η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Πόπη Γιαννοπούλου ,ο δημοτικός Σύμβουλος κος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος (ΚΙΝΑΛ), η υποψήφια βουλευτής της Α Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ κα Ζαχαρούλα Αγρογιάννη Μουκριώτου, το μέλος της Σχολικής Επιτροπής κος Γεώργιος Λεύκοβιτς κ.α.

2/2 Κοπή πίτας Λέσχης Φιλίας Κολωνού με πρόεδρο το Γιώργο Ρωμανέα.  Παρόντες, ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Γκαγκάκη ,ο αντιδήμαρχος Φοίβος Αξιώτης , η Μελίνα Δασκαλάκη ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος, κα Μπέη Ρωξάνη και το μέλος της Σχολικής Επιτροπής κος George Lefkovits .

4/2 Εγκαίνια Φιλοπτώχου ταμείου του Ι.Ν Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα θυμαράκια: Παρόντες Αν. Μοναστηριώτης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος.Αβραμιδης , ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κος.Τεντομας και ο Πρόεδρος της 4ης κοινότητάς κος Ρωμανεας.

4i koinothta drastiriotites 1

Πρώτα συμπεράσματα; Ο Θάνος Πλεύρης και ο Χρήστος Τεντόμας ως υποψήφιοι βουλευτές, είναι όπου γάμος και χαρά. Η Κατερίνα Γκαγκάκη τους ξεπερνάει όλους από πλευράς Δήμου Αθηναίων, αλλά ο πρόεδρός μας ο Ρωμανέας με τον φίλο του τον Λεύκοβιτς, τους έχουν αφήσει όλους τους άλλους, πολύ πίσω. 

Τώρα εσείς που σκεφτόσαστε πεζοδρόμια και δρόμους και αποχετευτικά ομβρίων και ηχοπετάσματα και ελεύθερους χώρους, όπως ΒΟΤΡΥΣ, ΜΕΤΡΟ, πολλούς στην Ακαδημία Πλάτωνος και υπογειοποίηση και νοίκια και ακρίβεια και πλειστηριασμούς και οράματα για μια άλλη πόλη και μιαν άλλη γειτονιά, είσαστε απλώς ξεπερασμένοι από τα πράγματα, μεμψιμοιρούντες και κακόχρονοι. Ή απλώς δεν φάγατε από κάποια πίτα που κόπηκε φέτος.