sepolia logo

Μικρός αποδείχθηκε ο χώρος του Αμφιθεάτρου του Δήμου Περιστερίου, που φιλοξένησε στις 23 Ιανουαρίου την εκδήλωση της Δύναμης Ζωής, με θέμα “Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Τομή Δημοκρατίας και Ανάπτυξης”.

Πόλος έλξης αποδείχθηκαν οι δύο ενότητες του θέματος, η πρώτη με τίτλο “Δυνατότητες και Προοπτικές” και η δεύτερη “Παραδείγματα και Αντιπαραδείγματα” και οι ομιλητές που εμπεριστατωμένα φώτισαν πολλές πτυχές γενικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η εμπειρία της Δύναμης Ζωής ως Διοίκηση αλλά και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής, η ανάγκη αναβάθμισης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, οι αυξανόμενες περιφερειακές ανισότητες, η συμβολή των ΑΕΙ στην περιφερειακή ανάπτυξη, η σημερινή χρεοκοπία της Περιφέρειας Αττικής και η διάλυση κρίσιμων έργων υποδομής από τη Διοίκηση Πατούλη, οι δυνατότητες συμμετοχικής λειτουργίας σε επίπεδο Δήμου και πολλά ακόμη θίχθηκαν από τις ομιλήτριες και τους ομιλητές της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος Ελένη Τσερεζόλε.

panel me rd 23 1 23 3

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Η Ρένα Δούρου, η οποία περιέγραψε το “θετικό παράδειγμα μιας παράταξης που προσπάθησε να λειτουργήσει με θετικό πρόσημο” κάνοντας την Περιφέρεια Αττική “θετικό παράδειγμα”. Μια πορεία που διέκοψε η σημερινή Διοίκηση που κτίζει πελατειακές σχέσεις σε βάρος της υγιούς επιχειρηματικότητας, που χρεοκόπησε την Περιφέρεια χωρίς να γίνει είδηση, που διαλύει έργα, που συμπορεύεται με την ακροδεξιά, μια Διοίκηση που έχει αλλεργία για εκδηλώσεις μνήμης όπως την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί ή για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ενώ τόνισε ότι «σήμερα στην αντιπολίτευση “επιλέξαμε την ουσία και όχι την επικοινωνία”, δίνοντας ένα παράδειγμα : “είμαστε η μόνη παράταξη που κάθε χρόνο καταθέτει εναλλακτικό προϋπολογισμό”.

Ομιλίες επίσης έκαναν: ο Π. Καλδής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, ο Δ. Κατσούλης, νομικός, τ. Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας, η Α. Τσάτσου – Παπαδημητρίου, Νομικός, π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο Γ. Ψυχάρης, Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, η Δ. Θωμά, Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χρ. Καραμάνος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, η Έλενα Χριστούλη, Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου και ο Θ. Σχινάς, πρώην Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής,

panel me rd 23 1 23 4

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , οι Δήμαρχοι: Περιστερίου, Ανδ. Παχατουρίδης, Ιλίου, Ν. Ζενέτος, Νίκαιας – Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, ο τέως Δήμαρχος Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά, Στ. Λογοθέτης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χρ. Βερναρδάκης, Δ. Βίτσας, Χ. Καφαντάρη, Π. Κουρουμπλής, Σ. Φάμελλος, Αλ. Φλαμπουράρης. Ο Π. Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Βλαχάκης. Ο επικεφαλής του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Γκοτσόπουλος. Η Ζ. Καρκούλια, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επίσης, νυν και πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής, πρώην Αντιπεριφερειάρχες της καθώς και υποψήφιοί της.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για όλους”, καθηγητής Ν. Μπελαβίλας.

Οι Δ. Κατσικάρης και Κ. Καράμπελας εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Γ. Χαραλαμπόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”, Κ. Κάβουρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης “Ανοικτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι, ο Θ. Καποτάς (επικεφαλής) και η Σ. Αλεξοπούλου, η Δημοτική Σύμβουλος Βύρωνα, Σ. Δασκαλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δάφνης – Υμηττού, Ο. Χριστινάκη-Μακράκη και Α. Ανδουλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Ιλίου, Α. Αλεβίζου, κ.α..

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Π. Μόσχος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πετάνκ και του Συλλόγου “Φίλοι Του Πυριτιδοποιείου”, Δ. Μπέσης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ιεράπολης Αιγάλεω, Μ. Ζαχαρής, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Γ. Μακρυνός, το μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ζ. Καπράνας, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Μπ. Λόντος, κα.